Inloggen
Activiteiten
terug naar vorige scherm
14-10-2016
Nieuwe secretaris: welkom Nathalie en bedankt Anja!

We hebben een nieuwe secretaris: welkom Nathalie Verstegen! Heel veel succes gewenst. En hartelijk bedankt Anja Bekkers! Tijdens de Algemene Ledenvergadering op woensdag 12 oktober jl. hebben de aanwezigen unaniem ingestemd met de secretariswissel.

Voorzitter Camiel Aarts bedankte Anja voor haar inzet: "Je hebt 5 jaar lang alles binnen onze club in de gaten gehouden, aangestuurd, begeleid, gesignaleerd en geregeld. Daarnaast heb je je met verve gestort op de verbetering van de communicatie en de PR, waardoor onze club veel meer op de kaart is gezet dan voorheen. Bovendien begreep je als geen ander hoe belangrijk het is om op tijd en op de juiste manier met elkaar binnen en buiten de club te communiceren, zodat dialoog, begrip en verbinding ontstaat ."

Groeispurt
Aanleiding om zich te gaan inzetten voor de club was de groeispurt van 160 naar 260 leden, die een paar jaar geleden ertoe leidde dat het ging 'piepen en kraken' in de organisatie. Anja: "Met een grotere club, wordt de interne communicatie belangrijker. En met 3 kinderen bij de club, een man als coach en zelf bij de Recreanten, hoorde en zag ik veel, wat ik kon gebruiken als input voor het bestuur, zodat we daarop actie konden ondernemen. Want daar houd ik van: stap voor stap de club vooruit helpen en zaken verbeteren. Niet alleen erover praten, maar vooral ook doen!"

Uitstraling club
Eén van de eerste taken was de uniformering van de clubkleding: jarenlang liepen leden in de meest uiteenlopende outfits en bovendien was er de overgang van katoenen naar functionele sportkleding.
Anja: "De sponsorcommissie maakte een deal met Van Tilburg Mode & Sport en we hebben toen gekozen voor de bordeauxrode shirts van Reece met opdruk van het logo van Hockeyclub HDL. Nu zijn we als club herkenbaar als we uit en thuis spelen, een hele vooruitgang."
Ze heeft de huisstijl van de club verder ontwikkeld en ervoor gezorgd dat het logo & clubkleur nu te zien is op formulieren, de template voor de powerpoint presentaties, en ook op de website, de Lisa club app en social media . Ook heeft ze drie keer het clubblad Sjoet uitgebracht, een hele klus met een mooi tastbaar resultaat.

Delen van nieuws
Daarnaast heeft ze meteen actief de nieuwsvoorziening opgepakt, zowel via de eigen media als via de lokale media. Anja: "We communiceren nu voornamelijk online: de website en nu ook onze Lisa clubapp is de basis van onze communicatie met leden en ouders. Ik heb een logische structuur aangebracht in de website en deze aangevuld met relevante content, zodat iedereen gemakkelijk informatie over de club kan inwinnen. Daarnaast hebben we een mooi bereik via onze Facebook pagina en Twitter."

Leden werven en sponsors interesseren
De laatste jaren heeft Anja enorm veel berichtjes gepubliceerd, waardoor de club zichtbaar werd en dat komt goed van pas als je leden werft en ook als je sponsors wilt interesseren. Ze heeft actief de organisatie van de hockeyclinics op zich genomen en de profilering via Sjors Sportief, samen met Patricia van Cleef en Inge Kuypers. Dat heeft de laatste jaren veel (jonge) leden opgeleverd.
Anja: "Spannend was de race om het Coöperatief Dividend van de Rabobank, waarvoor we uiteindelijk na 3 jaar voldoende stemmen kregen: dat leverde 7.500 Euro op, een fors bedrag wat we hebben kunnen besteden aan de kwaliteit van de trainingen, de kerntaak van onze club."

Spin in het web
Camiel: "We zullen je enorm gaan missen, en vooral ik. Met zo'n secretaris wil iedereen wel voorzitter van de hockeyclub zijn! Je bent voor de club gelukkig nog niet verloren, maar in het bestuur was je als spin in het web ongelooflijk belangrijk. Vanwege het vele en goede werk, heeft het bestuur besloten om jou te benoemen tot Lid van Verdienste van Hockeyclub HDL."
Anja: "Wat een eer! Ik ben blij dat we een goede opvolger hebben gevonden en heb er alle vertrouwen in dat Nathalie een goede invulling gaat geven aan de secretaris functie. Helaas hebben we nog niemand gevonden voor de P.R. & Communicatie rol. Ik hoop dat er zich snel iemand voor aanmeld! Mijn visie is 'communicatie is van iedereen', dus als elk lid en de ouders zijn of haar steentje bijdraagt, levert dat ook al veel op."

't Mooiste zijn de mensen

Ze geeft aan dat de twee rollen van secretaris en communicatie & PR elkaar goed bleken aan te vullen: informatie delen, mensen interesseren en stimuleren, maar ook zaken in gang zetten en opvolgen. Anja: "Benoemen wat goed gaat is enorm belangrijk, dan worden we samen trots op de club en dat stralen we dan ook uit! Het was een mooie tijd, waarbij ik de club beter heb leren kennen: hoe werkt het, wat kan beter, hoe gaan we dat doen, wanneer en door wie?
Maar het mooiste zijn de mensen: die je ontmoet, bezoekt, leert kennen, waar je mee gaat samenwerken, waardoor je ze nog beter leert kennen. Kortom, ik kan iedereen van harte aanbevelen om je een tijdje actief in te zetten. Het levert veel op: voor jezelf én voor de club!"







 
 

Reageren op het nieuws?
reactie
lidnummer
wachtwoord
 
Contact
Adres Clubhuis
Mixed Hockeyclub HDL
Steen en Stokstraat 1
5473 RN Heeswijk-Dinther
0413 - 29 23 83

Postadres
Mixed Hockeyclub HDL
Heibloemsedijk 14
5473 TC Heeswijk-Dinther
06 - 1549 8558

Social Media

 
Verjaardagen
Fenne Lunenburg
Wedstrijdschema
Teams